Kil Nedir?
Kil çeşitleri ve faydaları her tip kile göre değişir. Kil içerisinde çeşitli mineraller bulunan yağlı topraktır denebilir. Doğada saf halde bulunur. İçeriğinde alüminyum, magnezyum, demir, kalsiyum, çinko ve silisyum gibi doğal mineraller ve metal oksitler içermektedir. Kalker, silis, mika ve demir oksit mineralleri formunda bulunan kil değişik renklerdedir. Her renk kil birbirinden farklı içerikler bulundurmaktadır. Kilin rengini içerisindeki mineraller ve yanıcı maddelerin oranı belirlemektedir. Bünyesindeki bir çok organik madde kilin rengini değiştirmektedir.
Kil maskesi faydaları ve
kil çeşitleri ve isimleri nelerdir?
Cilt tipine göre kil çeşitleri nelerdir?
Saf kil beyaz renktedir ve adına kaolin denmektedir. Killer beyaz, sarı, yeşil, siyahımsı, mavimsi gri, kırmızımsı, pembe renklerde olabilir. Rengine göre içeriğindeki maddeler tahmin edilebilir. Killer de limonit bulunursa rengi esmer, demir bulunursa kırmızı, magnezyum bulunursa siyah, organik maddeler bulunan kil ise menekşe rengini alır. Kil ısıya maruz kalırsa rengi değişmektedir. Bunun nedeni ise içerisindeki metal oksitler ısı altında renk değiştirir.
Kil Maskesinin Faydaları Nelerdir?
- Ciltte tıkalı olan gözeneklerin açılmasını sağlar
- Ciltte oluşan fazla yağlanmanın yok olmasını sağlar
- Sivilce, akne ve siyah nokta gibi cilt sorunlarını tedavi eder
- Kil yaşlanma karşıtı bir maddedir ve yaşlanmayı geciktirir. Anti-aging etkisi yapar.
- Cilt üzerindeki mikrop ve bakterileri yok eder.
- Cildin dış etkenlerden deforme olmuş bölgelerini onarır.
- Ciltteki renk değişimlerini yani pigment bozukluklarını yok ederek cildin hendi rengine dönmesini sağlar.
- Mantar, egzama gibi deri hastalıklarını tedavi eder.
Kil Çeşitleri ve İsimleri
Kil çeşitleri rengine göre ayrılmaktadır. Saf olan kil beyaz kildir. İçerisindeki minerallere göre renk değişimine uğrayan killerin renkleri yeşil, gri, mavi, pembe, kırmızı ve sarıdır. Kil maskeleri saf su ile yapılan maskelerdir. İsteğe bağlı gül suyu, maden suyu gibi malzemelerle de yapılabilir. İçerisindeki minerallerin faydasından yararlanılmak için saf su ile yapılmasında fayda vardır. Başka elementlerle yapıldığında mineral dengesi bozulabilir. Kilin faydalarından yararlanılmak isteniyorsa bizim önerimiz su ile yapılan kil maskeleridir. Kil maskesi yaparken metal malzeme kullanmayın. Kullanacağınız metal mineral ve demir seviyesinde değişimler yapar. Bu nedenle cam kap içerisinde sulandırın ve mümkünde parmağınızla karıştırarak yapın. Kil maskesi cilde boyundan başlayarak uygulanır. Yüzün tamamı kil maskesi ile kaplanır ve kuruması beklenir. 15-20 dakika kadar bir bekleme süresi vardır. Yüz üzerinde 20 dakikadan fazla bekletmeden ılık su ile yıkanmalıdır. Tek tek killerin renkleri, hangi cilde hangi kil uygundur ve ne işe yaradıklarına bakalım.
Beyaz Kil Maskesi Ne İşe Yarar?
Kaolin beyaz kilin diğer adıdır. Antibakteriyel ve detoks etkisine sahiptir. Beyaz kil gözeneklerde oluşan kir ve toksinlerin atılmasını sağlar. Her cilt tipine uygun olan kil cilt maskelerinde en çok kullanılan kildir. Cilte hücre yenilenmesine yardımcı olan kil, cildin gençleşmesini ve güzelleşmesini sağlar. Toz halde aktarlardan kolayca temin edilebilir. Akne ve sivilceler için yapılan cilt maskeleri için en uygun killerdendir.
Yeşil Kil Maskesi Ne İşe Yarar?
Yeşil kilin içerisinde demir ve magnezyum bulunmaktadır. Bu mineraller kile yeşil rengini vermektedir. Demir ve magnezyum cildin okside olmasını sağlar. Cildi toksinlerden ve kirden uzaklaştırarak cildin saflaşmasını sağlar. Akne ve deri döküntüleri için en uygun kildir. Ciltteki sebum üretimini dengelediği için sivilce tedavisi için çok uygundur. Yeşil kili yağlı cilt tipine uygun kişiler çok daha fazla tercih etmelidir. Yaşlanmayı geciktirir ve cildi sıkılaştırır. Bacak, sırt, kol gibi selülitli bölgelere de çok rahatlıkla uygulanabilir.
Gri Kil Maskesi Ne İşe Yarar?
Bentonit kilinin yani gri kilin sivilcelerle mücadelede oldukça etkisi vardır. Yapılan araştırmalar da bu yöndedir. Antibakteriyel özelliğe sahiptir. Kan dolaşımının hızlanmasını sağlar, sivilce ve döküntülerin iyileşmesine yardımcı olur. İnatçı aknelerin tedavisi için kullanımı uygundur. Akneler ilk başta çoğalırlar. Bunun nedeni deri altının da temizlenmesidir. Deri altındaki birikintiler de cilt üstüne çıkarır. Bu kil haftada iki kere düzenli kullanılmalıdır. Düzenli kullanımda inatçı akneler tedavi edilir. Tedavi amaçlı kullanılan kil, hücre yeniler, cildi gençleştirir, sıkılaştırır, temizler ve parlaklık verir.
Mavi Kil Maskesi Ne İşe Yarar?
Mavi kil ile yapılan maske cildin nefes almasını, hücrelerin oksijenlenmesini sağlamaktadır. Güneş lekelenmeleri ve pigment bozuklukları için uygulanır. Yaşlanma geciktirici etkisi olan mavi kil hücre yenilenmesi sağlamaktadır. Yüzde kan damarları belli olan kişiler için daha uygundur. Göz altı morlukları için kullanılır. Cide saflık ve ışıltı verir. Açılmış gözenekleri sıkılaştırarak yüzü çok daha pürüzsüz bir hale getirir. Her tip cilt yapısına uygun olan mavi kili mutlaka her yaş grubu haftada bir kez uygulamalıdır.
Sarı Kil Maskesi Ne İşe Yarar?
Sarı kil maskesi ciltte görülmeyen ama cildin alt yapısında bulunan tüm bakteri ve mikropların yok olmasını sağlar. Mineral bakımından oldukça zengindir. Alerjik ciltler için çok rahatlıkla uygulanabilir. Cilde uyarıcı ve canlandırıcı etki yapar ve yaşlanmayı geciktirir. Yumuşak bir kildir ve her cilt tipi kullanabilir. Cildi sıkılaştırır, canlandırır, kan dolaşımının artmasını sağlar, gençlik ve güzellik verir. Kırışık tedavisinde de kullanılmalıdır.
Pembe Kil Maskesi Ne İşe Yarar?
Cildinde kızarıklık olan kişiler için en uygun kil maskesidir. Ciltteki kızarıklıkları yok eder. Hassas ve alerjik reaksiyondaki cilt tipleri için uygulanır. Eser elementler bakımından çok zengin olan kilin yatıştırıcı ve onarıcı etkisi çok fazladır. En az haftada bir yapılmasında fayda vardır. Cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırmaktadır. Her cilt tipi için uygun olan kil sıkılaştırır, canlandırır ve cildi besler.
Kırmızı Kil Maskesi Ne İşe Yarar?
Kırmızı kil özellikle kuru cilt tipleri için uygundur. Kuru ciltlerde en çok rastlanan pullanma, kepeklenme ve kaşıntıyı alır. Kırmızı kile rengini veren demir oksittir ve iz elementler bakımından oldukça zengindir. Cildin yağ dengesini sağlar. Kan dolaşımını hızlandırır. Siyah noktalar için birebirdir. Her ay en az bir kez her tip cilde sahip olan kişiler yapmalıdır. Özellikle mantar, egzama gibi deri hastaları bu kili kullanmalıdır.
Yorumlar
Yorum Gönder